- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag komponerade ihop den här pajen när jag hade höstens första transparent blanche-äpplen och sommarens sista myntakvistar hemma. Lyckad tyckte jag!
Instruktioner
- Skär smöret i tärningar, blanda med de torra ingrdienserna till fuktiga smulor. Gaffel eller matberedare, vad du vill. Avsluta med vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i pajform, nagga lite, förgrädda i ca 225 grader, ca 10 minuter.
- Undertiden: Blanda alla mjölkprodukterna, äggen och sockret. Skär myntan fint och riv äpplen grovt och blanda i. Häll i det förgräddade pajskalet, grädda i ca 200 grader ca 35-40 minuter tills fyllningen fått gyllene färg och stelnat någorlunda.
- Dekorera med myntablad och -blommor. Servera avsvalnad!
Publicerat den
3 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar