Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och myntapaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag komponerade ihop den här pajen när jag hade höstens första transparent blanche-äpplen och sommarens sista myntakvistar hemma. Lyckad tyckte jag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i tärningar, blanda med de torra ingrdienserna till fuktiga smulor. Gaffel eller matberedare, vad du vill. Avsluta med vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i pajform, nagga lite, förgrädda i ca 225 grader, ca 10 minuter.
  2. Undertiden: Blanda alla mjölkprodukterna, äggen och sockret. Skär myntan fint och riv äpplen grovt och blanda i. Häll i det förgräddade pajskalet, grädda i ca 200 grader ca 35-40 minuter tills fyllningen fått gyllene färg och stelnat någorlunda.
  3. Dekorera med myntablad och -blommor. Servera avsvalnad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.