Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mumsig lite matigare äppelkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva äpplen. Blandas i en skål med kanel och socker.
  2. Rör ihop socker med rumsvarmt smör. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i sockersmeten.Rör ner ägg och mjölblandningen.
  3. Smöra en form (gärna en gjutjärns-stekpanna så blir kanterna härligt krispiga) och "bröa" med kokos eller polenta.Häll i smeten.Tryck ner äpplena.
  4. Gräddas i 40-60 minuter på 175gr.
  5. Serveras med mjölkfri vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.