Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka á la muscovado

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Muscovadoråsocker har en fantastig smak. Här används den mörka varianten som ger lakritskolalikanande smak under den gräddvita marängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader Rör matfett och muscovadoråsocker poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Skala och kärna ur äpplena och skär dom i klyftor. Tryck ner klyftorna i formen
  2. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Klicka eller spritsa ut klickar av marängsmeten över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 50-60 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad. Täck formen med aluminiumfolie om kakan ser ut att få för mycke färg. Blanda socker och hushållsfärg. Strö över sockret vid serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.