Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

God och mäktig. Inget för bantare..... men tycker du om kombinationen av choklad och apelsin så faller du direkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Ställ den kallt under tiden du gör fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Rör smör och socker poröst, tillsätt de malda nötterna. Skilj gulorna från vitorna, (spara vitorna). Tillsätt gulorna en i taget. Blanda mjöl och apelsinskal och rör ner i smeten. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Klä under tiden en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter, med pajdeg och tryck upp ordentligt på kanten.
  4. Rör ner den smälta avsvalnade chokladen i smeten. Vispa vitorna till fast skum, vänd ner dem försiktigt i smeten. Bred ut lite av smeten på degbotten. Lägg på hälften av äpplena. Bred hälften av smeten över och lägg på resten av äppelskivorna. Täck till sist med resterande chokladsmet.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.