God och mäktig. Inget för bantare..... men tycker du om kombinationen av choklad och apelsin så faller du direkt!
Instruktioner
- Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Ställ den kallt under tiden du gör fyllningen.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt.
Rör smör och socker poröst, tillsätt de malda nötterna. Skilj gulorna från vitorna, (spara vitorna).
Tillsätt gulorna en i taget.
Blanda mjöl och apelsinskal och rör ner i smeten.
Smält chokladen i vattenbad.
- Klä under tiden en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter, med pajdeg och tryck upp ordentligt på kanten.
- Rör ner den smälta avsvalnade chokladen i smeten. Vispa vitorna till fast skum, vänd ner dem försiktigt i smeten. Bred ut lite av smeten på degbotten. Lägg på hälften av äpplena.
Bred hälften av smeten över och lägg på resten av äppelskivorna. Täck till sist med resterande chokladsmet.
- Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar