Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompott

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt smakrik äppelkompott med kanel som passar till glass eller vaniljsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vattnet och socker i en kastrull
  2. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen .Lägg även ner stången.
  3. Tillsätt kardemumma, citronsaft, kanelstång och ingefära. Koka några minuter.
  4. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Spara några med skalet på, så ger det lite fin färg i kompotten.
  5. Sjud äppelklyftorna varsamt i omgångar tills de känns mjuka. De får inte koka sönder. Använd provsticka. Ta upp äpplena med hålslev och lägg dem i en burk och sjud upp vätskan i igen. Häll den heta lagen över äpplena i burken och förslut locket.
  6. Förvara mörkt och kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.