- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Väldigt smakrik äppelkompott med kanel som passar till glass eller vaniljsås
Instruktioner
- Mät upp vattnet och socker i en kastrull
- Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen .Lägg även ner stången.
- Tillsätt kardemumma, citronsaft, kanelstång och ingefära.
Koka några minuter.
- Skala äpplena och skär dem i klyftor. Spara några med skalet på, så ger det lite fin färg i kompotten.
- Sjud äppelklyftorna varsamt i omgångar tills de känns mjuka. De får inte koka sönder. Använd provsticka.
Ta upp äpplena med hålslev och lägg dem i en burk och sjud upp vätskan i igen.
Häll den heta lagen över äpplena i burken och förslut locket.
- Förvara mörkt och kallt.
Publicerat den
12 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar