Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompott med kardemummagrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Äpplen, rosmarin och smördeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Koka upp juicen, vattnet och sockret i en kastrull. Lägg i äppeltärningarna och låt sjuda under lock ett par minuter, de ska fortfarande vara fasta. Sätt ugnen på 225º. Sila lagen i en ny kastrull (spara äppeltärningarna) och koka upp den med rosmarinkvisten. Koka ihop tills 1 dl av lagen återstår. Häll lagen över äppeltärningarna och låt kallna. Kavla ut de tinade smördegsplattorna något. Skär ut 4 rundlar à 10 cm och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
  2. Servering: Lägg en kulle av äppelkompotten på smördegsrundlarna. Garnera med lite färsk rosmarin. Smaksätt grädden med kardemumma och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.