Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltryffel med rosmarin

 
Skriv ut

Nytt och spännande till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen mycket fint.
  2. Skär äpplena i stora bitar, skal och kärnhus ska vara kvar, och lägg dem i en kastrull tillsammans med rosmarin, äppelsaft och honung. Låt koka under lock ca 20 minuter och passera moset genom en sikt. Koka ihop äppelmoset tills 1 dl återstår. Rör hela tiden så att det inte bränner fast.
  3. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten. Ta den från värmen och häll den över chokladen under omrörning. Tillsätt äppelmoset samt smör och calvados när massan är ca 40°C varm.
  4. Häll massan i en form klädd med folie och låt den stå kallt till nästa dag.
  5. Skär massan i lagom stora bitar och doppa dem i mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.