Choklad är sinnlig njutning. Apelsin och choklad är en suverän kombination. Prova denna ambrosiakaka med mörk choklad i smeten och apelsinlikör i glasyren!
Instruktioner
- Ugn: 175º.
Lägg hackad choklad i en skål. Smält smör, strösocker, muscovadosocker och sirap i en kastrull på spisen och häll det över chokladen. Rör om så att allt löser sig och låt svalna.
- Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en skål. Rör ner smörblandningen, vispade ägg, apelsinskal och -saft samt grädden. Rör försiktigt samman.
- Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan svalna på galler.
- Smält chokladen tillsammans med apelsinlikör, i en skål i mikron på full effekt, ca 1 1/2 minut eller över en kastrull med kokande vatten. Rör ner florsocker, apelsinsaft och mjukt smör.
- Bred chokladglasyren över kakan och strö syltat apelsinskal ovanpå. Låt glasyren stelna.
Skär kakan i bitar vid serveringen.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar