Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk chokladtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En riktig läckerbit! Något mellan paj och tårta , fylld med en god chokladkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mät upp vetemjöl och socker i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna eller en gaffel till en grynig massa.Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Klä en form (helst med löstagbar kant) med degen och nagga botten med en gaffel.Ställ svalt ca 30 minuter.
  4. Förgrädda skalet ca 10 minuter,låt svalna.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
  6. Mät upp mjölk, socker och äggulor i en kastrull. Sjud på svag värme så att krämen tjocknar. Den får inte koka, då kan den skära sig!
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur och smält dem på svag värme. Häll gelatinet i en fin stråle ner i chokladen. Tillsätt äggsmeten, rör om ordentligt. Låt blandningen svalna.
  8. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i chokladsmeten. Häll smeten i formen.Släta till ytan. Ställ tårtan i kylen att stelna 8-10 timmar. Sikta över kakaopulver innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.