En riktig läckerbit! Något mellan paj och tårta , fylld med en god chokladkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mät upp vetemjöl och socker i en skål.
Arbeta in smöret med fingertopparna eller en gaffel till en grynig massa.Tillsätt äggulan.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Klä en form (helst med löstagbar kant) med degen och nagga botten med en gaffel.Ställ svalt ca 30 minuter.
- Förgrädda skalet ca 10 minuter,låt svalna.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
- Mät upp mjölk, socker och äggulor i en kastrull. Sjud på svag värme så att krämen tjocknar.
Den får inte koka, då kan den skära sig!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur och smält dem på svag värme. Häll gelatinet i en fin stråle ner i chokladen. Tillsätt äggsmeten, rör om ordentligt. Låt blandningen svalna.
- Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i chokladsmeten. Häll smeten i formen.Släta till ytan. Ställ tårtan i kylen att stelna 8-10 timmar.
Sikta över kakaopulver innan serveringen.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar