Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska kanel bullar.

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Taget från "The Bread Baker's Apprentice" bok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, och salt på hög hastighet med en elektrisk visp till det blir "grädd-aktigt.".
  2. Blanda i ägget och citronskalet, blanda tills det blir lent. Blanda i mjölet, jästen, och mjölken. Blanda på hög hastighet tills det formas en boll av degen, och byt sedan till degkroken och knåda i 10 minuter, om du knådar för hand arbeta degen i 12-15 minuter, ellr tills degen är smidig men inte kletig. Du kanske måste ha mer mjöl eller mjölk för att uppnå rätt deg. Den är mycket mjukare än "vanlig" deg. Olja en bunke och lägg i degen, täck bunken med plast.och låt den jäsa i 2 timmar eller tlls den blir dubbelt så stor.
  3. Olja in arbetsbänken lite och häll ut degen.
  4. Rulla ut degen i en rektangel c:a 1 cm tjock, och 50 cm x 25 cm stor. Arbeta den inte för mycket, mindre är bättre. Sprinkla med kanelsockret. Rulla ihop. Skär bullarna i 3.5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåt med bakpapper. Täck med plast. Låt jäsa i 75-90 minuter, eller tills dom har växt in i varandra och har dubblats. Du kan också stoppa bullarna i kylen för att stoppa jäsningen och ta ut dom 3-4 timmar inannan bakning så att degen kan jäsa igen. Dom håller sig i upp till 2 dagar.
  5. Värm ugnen till 175 º och grädda dom i mitten av ugnen i 20-30 minuter
  6. Blanda ihop glazen. Använd lite mjölk åt gången och bara så mycket som behövs tills det blir en sås. Sprinkla den ôver dom svala bullarna. Vänta 20 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.