Den klara röda färgen och smaken av granatäpple ger en ljuvlig kontrast till de möra ankbrösten.
Instruktioner
- Lägg ankbrösten plant på arbetsbänken med skinnet uppåt. Skär ett rutmönster i skinnet med en vass kniv, utan att skära ner i köttet.
- Salta och peppra runtom. Hetta upp en stekpanna och lägg i ankbrösten med skinnet nedåt. Stek på medelvärme cirka tio minuter tills skinnet är gyllene och knaprigt.
- Vänd och stek dem på andra sidan fem-sex minuter. Slå in ankbrösten i aluminiumfolie.
- Halvera granatäpplena och peta ut kärnorna med hjälp av en tesked. Pressa granatäpplena för att få ut saften. Pressa citronen.
- Häll fettet ur stekpannan och häll kycklingbuljongen i stekpannan. Koka upp och tillsätt saften från granatäpplena och citronen samt granatäppelkärnorna och konjak.
- Sänk värmen och rör ner lavendelhonung. Låt sjuda svagt och krydda med salt och peppar. Smaka av med kajennpeppar.
- Skiva ankbrösten tunt och lägg upp på fyra varma tallrikar. Ringla över den heta såsen och servera genast.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar