Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna Kaka

 
Skriv ut

Ett gammalt recept från min mamma. Den är faktiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker, tillsätt rumstempererat smör och rör om, till sist mjöl och bakpulver. Platta ut 2/3 av smeten i en mindre typ av långpanna (eller gör en större sats av receptet.) Bred sedan ut jordgubbs- eller hallonsylt över den ogräddade kakan. Gör ett galler över kakan av resterande deg. Sätt in och grädda i 175 grader i ca. 20-30 minuter eller tills kakan fått fin färg. Grädda den inte för mycket för då blir den torr. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.