Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas Bondkakor

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 75 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättbakade klassiska småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop smör, socker och sirap. Hacka mandeln och tillsätt den. Blanda sen i mjöl och bikarbonat. Forma degen till rullar 3-4 cm i diameter, ställ dom kallt. Skär degrullarna i tunna skivor , knappt 1/2 cm tjocka och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ScarlettRose 20 april 2010

    Hur länge ska rullarna ligga i kyla?

  • Picasso11 31 mars 2011

    Testa att byta ut mandel mot vit choklad och cachewnötter. Jättegott!

  • ScarlettRose 4 maj 2012

    Farligt goda kakor :)

  • lapp 20 januari 2014

    Tack för toppenreceptet på kakorna. Möjligen sklle man kunna dra ner LITE på sockermängden.Detta blir hädanefter mitt recept på Bondkakor

  • bjboman 12 januari 2015

    Värdelös och jättesmulig, svårhanterlig deg att arbeta ihop. Jobbade jättelänge med den, ska snart baka ut. får se och känna hur det går! INTE nöjd.

  • bjboman 12 januari 2015

    Nu när kakorna är gräddade så är det håliga och spruckna, men de håller ihop. INTE impad av din deg. Känner mig så missnöjd. Tyvärr, annars älskar jag "Bonisar"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.