Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chililax med slungad spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

God och nyttig lax som ger 328 kcal/port. Man kan lägga till lite potatis om man vill, men då blir kaloriintaget högre

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur och finstrimla chilin. Skrubba apelsinerna väl. Finstrimla skal från 1 apelsin och pressa 3 dl juice. Blanda apelsinskal och chili med örterna.
  3. Gnid in fisken med salt, citronpeppar och pressad vitlök. Lägg den i en oljad ugnssäker form. Lägg på örthacket. Häll över apelsinjuicen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 min, eller tills fisken är klar - känn med provsticka.
  4. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i spenaten. Ta pannan från värmen och låt spenaten mjukna under omrörning tills den är genomvarm. Salta och peppra.
  5. Servera laxen med apelsinsky och spenat. Garnera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.