Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chilimarinerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ur MerSmak nr 2, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Om du har tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp.
  2. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i ugnsfast form. Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter.
  3. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna. Lägg i böngroddar, limeskal- och saft, sesamfrön, salt och peppar.
  4. Vänd runt så att allt blir varmt.
  5. Servera med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.