Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och jordgubbsrutor med bananglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Smarriga rutor för små och stora barn. Det går lika bra med apelsin resp. jordgubbssaft, om du inte får tag på aromerna. Aromerna och hushållsfärger finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm. Strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med saft eller aromer.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  4. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät och härligt banansmakande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.