Fräsch och saftig kyckling som serveras med ett färgstarkt ris med goda smaker som passar utmärkt till kycklingen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda olja, honung, apelsinsaft, -skal och de torkade örterna i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen i marinaden och låt kycklingen vila lite i denna. Ta upp kycklingen, lägg den i en ugnsform och låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, det tar ca 30 minuter.
- Limesås:
Tvätta limefrukten ordentligt. Riv skalet på ett fint rivjärn. Halvera frukten och pressa ur saften i en skål. Tillsätt créme fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt så länge.
- Rispilaff:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen och blanda i gurkmeja. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Häll av vattnet.
- När riset är klart. Vänd ner den finhackade löken, granatäppelkärnorna, finhackad persilja och russinen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera kycklingen med rispilaff och limesås.
- Vanligt kokt ris blir också gott till.
Publicerat den
23 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar