Här får strömmingen en mustig smak av sherry och apelsin. Lite spanskt!
Instruktioner
- Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
- Klipp bort ryggfenan på strömmingen.Vänd strömmingsfiléerna i lättsaltat ströbröd. Stek på medelvärme ca 2 minuter per sida. Lägg i en liten form.
- Blanda sherry, apelsin- och citronjuice, socker och salt. Rör så att sockret löser sig. Häll lagen över strömmingen och låt dra 10-15 min. Ös med marinaden någon gång under tiden.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs hacket i smör i en stekpanna. Kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Låt dem fräsa med någon minut. Rör ned timjan och den kokta bulguren. Blanda väl.
- Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Servera strömmingen med timjanbulgur och apelsinklyftor.
Publicerat den
4 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar