Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och sherryströmming med timjanbulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här får strömmingen en mustig smak av sherry och apelsin. Lite spanskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen.Vänd strömmingsfiléerna i lättsaltat ströbröd. Stek på medelvärme ca 2 minuter per sida. Lägg i en liten form.
  3. Blanda sherry, apelsin- och citronjuice, socker och salt. Rör så att sockret löser sig. Häll lagen över strömmingen och låt dra 10-15 min. Ös med marinaden någon gång under tiden.
  4. Skala och hacka lök och vitlök, fräs hacket i smör i en stekpanna. Kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Låt dem fräsa med någon minut. Rör ned timjan och den kokta bulguren. Blanda väl.
  5. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Servera strömmingen med timjanbulgur och apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.