Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med kanel och mandel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kakan är god till en kopp te eller kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1½-litersform.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och finrivet apelsinskal. Rör ned det samt smöret och apelsinsaften i äggvispet.
  3. Häll smeten i formen. Strö på mandelspån blandat med kanel och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Känn med sticka om kakan är färdiggräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.