En saftig kaka med amerikansk ursprung.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. smörj en kakform och bröa den med kokosflingor. Vispa ägg, socker och apelsinskal riktigt fluffigt med elvisp. Blanda mjölet med bakpulvret och rör sedan ner det i äggsmeten med en träslev tillsammans med resten av det smälta smöret. Blanda ner vallmofrön.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta ut apelsinkaka och låt den svalna en stund i formen.
- Blanda undertiden ut florsockret i apelsinsaften till den första glasyren. stjälp upp kakan på en tallrik och pricka den djupt och tätt med exempelvis ett grillspett eller provsticka. Häll försiktigt och sakta över den första glasyren så att kakan hinner suga åt sig vätskan.
- Låt svalna helt under formen. Rör ihop den andra glasyren och skeda den över kakan.
Publicerat den
24 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar