Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkräm med syltade kumquats

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en ljuvligt god dessert. Kumquat heter en valnötstor citrusfrukt som ursprungligen kommer från Kina. Kumquat smakar gott tillsammans med choklad och man kan skära frukten i tunna skivor eller bitar och dekorera chokladmousse, chokladtårta m m. Kumquat i bitar passar bra i sallader. Frukterna kan kokas in hela i sockerlag eller syltas och serveras till kött m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och mjölken med rivet apelsinskal. Vispa äggulorna krämiga med sockret, blanda i maizenamjölet. Slå på den varma gräddmjölken och rör om ordentligt. Sjud blandningen på svag värme under ständig omrörning tills den är tjock och krämig.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn och blanda ner den i apelsinkrämen. Häll upp krämen i 6 portionsformar eller glas och låt den kallna.
  3. Koka upp sockerlagen tillsammans med kryddorna. Dela kumquatsen i två halvor och låt dem sjuda i sockerlagen ca 20 minuter eller tills dem är mjuka. Låt kumquatsen kallna i sockerlagen och fördela dem sedan över apelsinkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.