Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling från Söne

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kyckling och apelsin är så gott tillsammans. Att den dessutom går att förbereda i god tid gör ju inte saken sämre eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i smör. Lägg efter hand över bitarna i en eldfast form.
  3. Fräs ur stekpannan med juicen. Tillsätt grädde, ingefära och vitlök. Koka upp såsen och häll den över kycklingen. Hit kan rätten förberedas i god tid.
  4. Stek färdigt kycklingen i 25-30 minuter mitt i ugnen.
  5. Servera kycklingen med ris eller med pressad potatis och en stor skål blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.