Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfikon på halloumi

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Tilltugg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär eller klipp bort den hårda stjälken på fikonen. Rulla in varje fikon i en baconskiva.
  2. Stek med skarvsidan ner i en het lättoljad panna. Stek dem runt om, sänk värmen något och stek i ytterligare 4-5 min tills ytan på baconet blivit vackert knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär 9 skivor av halloumin, ca ½ cm tjocka. Halvera skivorna och lägg upp på ett fat.
  4. Strö lite finhackad gräslök på varje skiva. Skär varje baconfikon i 3 skivor och lägg 1 skiva ovanpå varje halloumibit. Servera som drinktilltugg eller snacks.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.