Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacongratinerade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Varma tomater smakar utsökt gott. De här med purjolök och bacon passar utmärkt att servera till olika äggrätter eller på smörgåsbordet. Varför inte nu till påsk?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera tomaterna. Ställ dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Krydda tomaterna med örtsalt och peppar och strö över purjolöken. Halvera baconskivorna och lägg skivorna över tomathalvorna. Strö över osten.
  2. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° ca 10 minuter eller tills tomaterna är mjuka. Låt tomaterna svalna något, garnera med persiljekvistar och servera dem.
  3. De är fruktansvärt goda tillsammans med äggröra, omelett eller rökt fisk (fast det sistnämnda gillar inte jag ...).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.