Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconrullad gösfilé med smakrikt mos

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisken kan förberedas i god tid för att stekas strax före serveringen. Moset smakar däremot godast om det är nylagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka fiskfiléerna. Längs med mittlinjen på filén sitter en rad med ben. Skär bort dem med två snitt som ett v, en så kallad byxning.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på bänken, lägg ut baconskivorna till en rektangel, lika bred som filén är lång. Lägg filéerna intill varandra, bred sida mot smal sida.
  3. Blanda örter och citronskal, salta och peppra filéerna och strö över det gröna. Rulla ihop fisken med hjälp av bakplåtspapperet som en rulltårta. Hit kan förberedas.
  4. Sätt ugnen på 150°. Hetta upp en stekpanna och bryn fiskrullen runt om. Lägg över i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer och efterstek i mitten av ugnen till 60° innertemperatur. Det tar 10–20 min beroende på hur tjock rullen är.
  5. Potatismos: Skala och dela ev stor potatis, koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  6. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en skål. Pressa potatisen tillbaka ner i grytan. Blanda vin och creme fraiche i en kastrull. Värm det försiktigt. Riv osten fint.
  7. Blanda den pressade potatisen med vinblandningen, ost, smör, salt och peppar. Smaka av och späd eventuellt mer om moset är för tjockt. Håll varmt på spisens eftervärme.
  8. Skala och skär löken i tunna klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt sockerärterna och fräs tills de tinat och mjuknat något. Smaka av med salt.
  9. Servering: Skär fiskrullen i fyra eller fler bitar, lägg upp på tallrikar tillsammans med potatismos och grönsaker. Garnera gärna med några droppar balsamicosirap.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pihal 5 september 2011

    Hej Nu har jag provat ännu ett av dina recept. Fast detta recept hade jag själv innan. Men jag vill ändå kommentera det. Så kanske fler prövar. Jättegott och enkelt att göra. Fast jag gillar inte gös så jag byter den mot annan vit fast fisk t ex spättafile, eller havskatt och idag prövade jag med uer. 4 i betyg får den här rätten i alla fall. Mvh pia

  • UffeP 17 november 2012

    otroligt gott mmmmmm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.