Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis gratinerad i ugnen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Hittade denna recept på nätet och ville dela med alla er matklubbare :) I original versionen av recepten används vanlig potatis i större format, men jag tycker att det passar bäst med bakpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  2. Under tiden förbered fyllningen och dressingen.
  3. Fyllning: Hacka sidfläsken och stek den i stekpanna, tills den blir krispig. Lägg över på hushållspapper för att ta bort överflödig fett. Riv osten grovt. Hacka gräslök fint. När potatisarna har kallnat,dela dem på mitten och gröp ur så att det blir kvar ca 1 cm av "köttet" till skalet. Mosa potatisen och blanda med osten, den stekta fläsken och hackade gräslöken. Fyll skalen med denna fyllning och gratinera i ugnen i 5-6 minuter.
  4. Servera med salladen och gräddfil-dressingen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.