- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Hittade denna recept på nätet och ville dela med alla er matklubbare :) I original versionen av recepten används vanlig potatis i större format, men jag tycker att det passar bäst med bakpotatis.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna.
Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
- Under tiden förbered fyllningen och dressingen.
- Fyllning:
Hacka sidfläsken och stek den i stekpanna, tills den blir krispig. Lägg över på hushållspapper för att ta bort överflödig fett. Riv osten grovt. Hacka gräslök fint.
När potatisarna har kallnat,dela dem på mitten och gröp ur så att det blir kvar ca 1 cm av "köttet" till skalet.
Mosa potatisen och blanda med osten, den stekta fläsken och hackade gräslöken. Fyll skalen med denna fyllning och gratinera i ugnen i 5-6 minuter.
- Servera med salladen och gräddfil-dressingen!
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar