Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med cappuccino

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kakan innehåller dessutom pecannötter och mörk choklad. Cappuccinopulvret är även gott att använda i kakor, som i det här fallet, inte bara i drinkar eller som kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera smör och ägg i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med socker och vaniljsocker till en porös och luftig massa. Rör ner äggen ett och ett. Koka upp vattnet eller värm det i mikro. Tillsätt cappuccinopulvret och rör ut det tills det löst sig. Tillsätt det till smeten. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda i chokladen och nötterna.
  2. Halvera bananerna på längden och skiva dem. Smöra och bröa formen. Häll i smeten och jömna till den.
  3. Tryck i bananskivorna. Strö råsocker över och grädda i 40-50 minuter. Prova med en sticka att kakan är genombakad.
  4. Pudra florsocker över kakan vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 8 december 2008

    Den här kakan är beroendeframkallande!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.