Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikakyckling i vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du provat att koka kyckling? Servera köttet i sitt spad, utan någon som helst redd sås. Det här är riktig smalmat som har mycket och mustig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv kycklingen. Skrapa och skiva morötterna grovt, ansa löken och skala vitlöken. Hacka persiljan, ta vara på stjälkarna.
  2. Lägg kycklingen i en rejäl kastrull. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, lagerbladet, pepparkornen, basilikan, persiljestjälkarna och 1 tsk salt. Häll på vinet och dessutom så mycket vatten att det täcker kycklingen.
  3. Koka upp och låt sjuda, kycklingen ska koka i ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 85°. 15–20 minuter före full tid lägger du i morot och lök.
  4. Ta upp kycklingen och grönsakerna och lägg i en värmd skål eller ett djupt uppläggningsfat. Sila över buljongen och strö över den hackade persiljan.
  5. Servera i djup tallrik med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.