Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Béarnaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod med dragonvinäger och scharlottenlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Rör sönder äggulorna. Skala och finhacka schalottenlöken och tillsätt den och lite vatten. Rör ner dragonvinägern. Sjud under vispning tills såsen börjar tjockna. Ställ kastrullen på en fuktad duk så att den står stadigt.
  3. Vispa i det smälta fettet, droppvis i början, sedan i en fin stråle. Smaksätt såsen med persilja, körvel, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.