Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med spenat- och vitlökspotatismos

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Biff är en klassiker, men det blir lite tråkig att servera det med kokt potatis och bernaisesås varje gång. Så öva upp att göra ditt eget potatismos, eller ännu bättre - spenatpotatismos! Både nyttigt och gott. Självklart kan man ha i mer eller mindre spenat, jag har själv tagit i lite lagom så att både potatis- och vitlökssmaken finns kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag använde Coops hackade spenat 400 g, som innehåller små spenatbollar, och enligt mitt recept tog jag 3 bollar. Angående biffen så köpte jag ett stort stycke nötkött och skar upp så tjocka skivor jag ville ha (godast är när de riktigt tjocka..).
  2. Börja med att skala potatisen, skär upp i små bitar och koka upp. Medan potatisen kokar så lägg spenaten i en kastrull med två matskedar vatten och koka på mycket svag värme, så att den värms upp bara. Vänd köttet i örtpeppar och lägg i en het stekpanna när potatisen nästan är klar. Häll upp potatisspadet i skål, utifall du behöver addera om moset blir för torrt. Mosa potatisen, det gör ingenting om den är lite klumpig, och ha i den upptinade spenaten. Medan köttet fräser i stekpannan (stek i olja, inte smör, det blir en helt annan smak, dock kan du ha en klick smör i moset om du vill) så pressar du vitlöken i potatismoset och rör om så det blir en gott doftande ljusgrön sörja. Stek köttet så hårt du vill, personligen tycker jag om när det bara är lite rosa i mitten, det ska inte vara blodigt.
  3. Ta fram två tallrikar och lägg upp en näve salladsblad på varje. Ringa lite olja och kryddor över. Här kan du ha gjort en liten dressing om du vill, men håll den lätt. Ha i olja, citron, peppar och franska örter. Eller ta en färdigdressing om du har en sådan stående i kylen. Lägg upp köttet på salladen och lägg en rund boll spenatmos mitt på.
  4. Inför dig står en restaurangmåltid uppdukad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.