Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff New Mexico med avokado, brynt lök och harissa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod bjudmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in biffarna i kryddblandning samt med salt och svartpeppar och stek dem med eller utan fett i het panna. Låt vila vid sidan om spisen.
  2. Strimla löken och de gröna paprikorna och låt svettas i en kastrull med olivolja på låg värme i ca 20 minuter, tills blandningen är fint gyllenbrun.
  3. Blanda limejuice, det rivna limeskalet, riven vitlök, finhackad schalottenlök, finskuren koriander och olivolja till en dressing. Skala och skär avokado i tärningar, marinera i dressingen fram till serveringen.
  4. Halvera de röda paprikorna och rosta i ugn med skalsidan upp, ca 220°C, tills de är svarta. Ta ut dem och gnid bort skalet.
  5. Skiva köttet tunt och varva alla ingredienser på nyvärmda majspannkakor eller vetetortillas. Hetta upp hela anrättningen genom att stryka köttet med lite harissa, ca en tesked per portion är lagom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.