Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff på vietnamesiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det möra köttet serveras med nudlar på en krispig grönsallad med en lime- och chilidressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt salladen dra i kallt vatten 10 minuter. Ta bort de mittersta bladen och separera resten av bladen. Låt rinna av i ett durkslag. Kyl fram till användning.
  2. Lägg köttet i en form med 1 msk fisksås eller soja, 1 tsk socker och 1 msk limesaft. Vänd köttet så att det täcks och marinera i 30 minuter. Blanda resten av fisksåsen, sockret och limesaften med chilin i en liten skål och ställ åt sidan.
  3. Lägg nudlarna i en värmesäker skål, häll på kokande vatten och låt dra 5 minuter. Skölj under kallt vatten och låt rinna av väl. Klipp nudlarna i bitar.
  4. Hetta upp en grillpanna på hög värme och tillsätt oljan. Bryn oxfilén 2-3 minuter runtom. Låt köttet vila 10 minuter i aluminiumfolie och skiva det tunt.
  5. Lägg upp nudlarna i salladsbladen på fyra tallrikar. Portionera upp oxfilé, morot, gurka och mynta ovanpå och ringla över dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.