Det möra köttet serveras med nudlar på en krispig grönsallad med en lime- och chilidressing.
Instruktioner
- Låt salladen dra i kallt vatten 10 minuter. Ta bort de mittersta bladen och separera resten av bladen. Låt rinna av i ett durkslag. Kyl fram till användning.
- Lägg köttet i en form med 1 msk fisksås eller soja, 1 tsk socker och 1 msk limesaft. Vänd köttet så att det täcks och marinera i 30 minuter. Blanda resten av fisksåsen, sockret och limesaften med chilin i en liten skål och ställ åt sidan.
- Lägg nudlarna i en värmesäker skål, häll på kokande vatten och låt dra 5 minuter. Skölj under kallt vatten och låt rinna av väl. Klipp nudlarna i bitar.
- Hetta upp en grillpanna på hög värme och tillsätt oljan. Bryn oxfilén 2-3 minuter runtom. Låt köttet vila 10 minuter i aluminiumfolie och skiva det tunt.
- Lägg upp nudlarna i salladsbladen på fyra tallrikar. Portionera upp oxfilé, morot, gurka och mynta ovanpå och ringla över dressingen.
Publicerat den
8 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar