Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodapelsinsorbet med chili och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En uppfriskande glass i dessa sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull på svag värme till en klar lag. Ta kastrullen från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Skär bort skalet, även det vita på apelsinerna med en vass kniv. Skär försiktigt ut klyftorna mellan hinnorna. Blanda fruktköttet, den kylda sockerlagen, kanel och chili i mixer och kör i ca 10 sekunder.
  3. Glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för glassmaskin
  4. Glass i frys: Häll blandningen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 3-4 timmar.
  5. Serveringstips: Skär av ett lock på en apelsin och skär ut fruktköttet. Fyll sedan med sorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.