Mixad blomkål, mandelmjöl och ägg blir en superbra pizzabotten. Toppa med grönkål, fikon och pesto. Givetvis går det bra att använda färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Massera grönkålen tillsammans med ½ msk olja och 2 krm salt. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär fikonen i klyftor.
- Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 liter kokande vatten. Låt svalna och krama ur vätskan. Blanda blomkål, mandelmjöl, parmesanost, ägg, oregano, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Bred ut degen till 4 runda pizzor på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget, 10-15 minuter i mitten av ugnen.
- bred eller tyck ut färskosten över bottnarna. Fördela rödlök, grönkål och pinjenötter över. Grädda ytterligare i 5-7 minuter, tills grönkålen har blivit lite krispig. Toppa med fikonen och klicka på peston.
Publicerat den
15 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar