Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönburgare med chipotlemajo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Burgarna går förstås lika bra att servera som biffar med till exempel klyftpotatis och coleslaw.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna väl. Blanda med lök, vitlök, ströbröd, kryddor och riven morot. Mosa med gaffel eller kör i mixern beroende på önskad konsistens (jag brukar mixa hälften och blanda ihop med den omixade). Späd eventuellt med lite vatten. Forma till burgare. Lägg in i kylen ett tag om du har tid.
  2. Chipotlemajo: Rör ihop majonnäs, salt och chipotlechili.
  3. Fräs burgarna på ganska låg värme i olja. Vänd försiktig. De kan vilja falla isär innan de är stekta.
  4. Servera med bröd, sallad och picklad rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.