Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondbröd

 
Skriv ut

Bondbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Surdeg: Värm vattnet till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör till den löser sig. Blanda i 1 1/2 dl av mjölet till en lös deg. Täck bunken med plast- eller aluminiumfolie.
  2. Låt degen stå i rumstemperatur i 2 dygn. Tillsätt resten av mjölet efter ett dygn, jästen får då ny näring och det blir lite mer smak.
  3. Bröd: Sätt ugnen på 250 grader. Värm vattnet till fingervärme. Häll hälften av mjölet i en bunke och arbeta in surdegen och resten av ingredienserna. Rör i mjöl tills degen blir smidig. Låt den jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme.
  4. Knåda degen lätt och forma två bröd. Grädda längst ned i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda bröden i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.