Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad nötfile

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Skala och hacka löken Kärna ur paprikorna och hacka dem Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en gryta eller stekpanna Tillsätt lök- och paprikahacket och fräs alltsammans några minuter. tag upp det. Bryn den hela nötfilen väl i lite fett. Salta och peppra.'Lägg de frästa grönsakerna runt om och tillsätt hälften av både buljongen och rödvinet.
  2. Låt det sakta eftersteka utan lock på nedersta falsen i ugn ca 20 minuter.
  3. Skålla flå och hacka tomatern. Koka dem med resten av buljongen och rödvinet samt smulat lagerblad och lite salt och peppar ca 10 minuter. Häll såsen över köttet och låt det steka ytterligare 5 - 10 minuter. Tiden beror på hur genomstekt man vill ha köttet. Servera nötfilen i skivor med såsen, kokt ris och sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.