Sätt ugnen på 225 grader
Skala och hacka löken
Kärna ur paprikorna och hacka dem
Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en gryta
eller stekpanna
Tillsätt lök- och paprikahacket och fräs alltsammans
några minuter. tag upp det.
Bryn den hela nötfilen väl i lite fett. Salta och peppra.'Lägg de frästa grönsakerna runt om och tillsätt hälften
av både buljongen och rödvinet.
Låt det sakta eftersteka utan lock på nedersta falsen
i ugn ca 20 minuter.
Skålla flå och hacka tomatern.
Koka dem med resten av buljongen och rödvinet
samt smulat lagerblad och lite salt och
peppar ca 10 minuter.
Häll såsen över köttet och låt det steka ytterligare
5 - 10 minuter.
Tiden beror på hur genomstekt man vill ha köttet.
Servera nötfilen i skivor med såsen, kokt ris
och sallad