Gott bröd till soppan, salladen eller på buffén.
Blir mer smak av oliverna om du köper med kärnor och själv kärnar ur dem.
Instruktioner
- Kärna ur och hacka oliverna.
- Koka upp vattnet och låt det svalna till max 37 grader.
Lös upp jästen i lite av vattnet, blanda i sockret och låt stå ett par minuter.
Tillsätt resten av vattnet, salt, timjan, oliver och mjölet.
- Arbeta degen kraftigt i 5-6 minuter, helst i hushållsassistent.
Degen skall vara lös i konsistensen.
Strö lite mjöl över och täck med en bakduk.
Låt jäsa i en timme.
Buffa gärna ner degen 2-3 gånger under jäsningen, det gör brödet mer aromrikt.
- Ta upp degen på väl mjölat bakbord, tillsätt 1-2 dl vetemjöl. Knåda degen lätt.
Dela i två delar och forma dem till två runda bröd.
Låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
- Värm ugnen till 275 grader.
- Spraya bröden med vatten och pensla därefter med olja. Sätt plåten längst ner i ugnen.
Sänk temperaturen till 200 efter 7-8 minuter, och grädda ytterligare ca 30 minuter.
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar