Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med oliver och timjan

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott bröd till soppan, salladen eller på buffén. Blir mer smak av oliverna om du köper med kärnor och själv kärnar ur dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och hacka oliverna.
  2. Koka upp vattnet och låt det svalna till max 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet, blanda i sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt resten av vattnet, salt, timjan, oliver och mjölet.
  3. Arbeta degen kraftigt i 5-6 minuter, helst i hushållsassistent. Degen skall vara lös i konsistensen. Strö lite mjöl över och täck med en bakduk. Låt jäsa i en timme. Buffa gärna ner degen 2-3 gånger under jäsningen, det gör brödet mer aromrikt.
  4. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, tillsätt 1-2 dl vetemjöl. Knåda degen lätt. Dela i två delar och forma dem till två runda bröd. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 275 grader.
  6. Spraya bröden med vatten och pensla därefter med olja. Sätt plåten längst ner i ugnen. Sänk temperaturen till 200 efter 7-8 minuter, och grädda ytterligare ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.