Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
- Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- och rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
- Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
- Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
- Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar