Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
  2. Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- och rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
  3. Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
  4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
  5. Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.