Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruscetta med soltorkade tomater, pesto och mozzarella

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Italienskt, lyxigt! Till buffé, eller helst som mingeltilltugg, tillsammans med ett glas rött vin, när familjen/vännerna samlas i köket medan middagen tillreds.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, grill.
  2. Skär upp baugetten i ganska tunna skivor. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan.
  3. Pensla, eller häll på vitlöksoljan med en sked, på brödskivorna.
  4. Sätt in bröden på en plåt i ugnen tills de får gyllenbrun färg, ca 2-3 minuter.
  5. Skiva mozzarellaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Ta ut bröden, bred på pesto på varje skiva. Lägg på ost och överst 2-3 strimlor soltorkad tomat på varje brödskiva.
  6. Ställ in plåten i ugnen tills mozzarellan precis börjar smälta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bocuracao 7 december 2008

    Perfekt! Och va praktiskt när man ska ha gäster att man kan förbereda, och bara slänga in dem i ugnen några minuter after att gästerna kommit. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.