- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Italienskt, lyxigt! Till buffé, eller helst som mingeltilltugg, tillsammans med ett glas rött vin, när familjen/vännerna samlas i köket medan middagen tillreds.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, grill.
- Skär upp baugetten i ganska tunna skivor. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan.
- Pensla, eller häll på vitlöksoljan med en sked, på brödskivorna.
- Sätt in bröden på en plåt i ugnen tills de får gyllenbrun färg, ca 2-3 minuter.
- Skiva mozzarellaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Ta ut bröden, bred på pesto på varje skiva. Lägg på ost och överst 2-3 strimlor soltorkad tomat på varje brödskiva.
- Ställ in plåten i ugnen tills mozzarellan precis börjar smälta.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt! Och va praktiskt när man ska ha gäster att man kan förbereda, och bara slänga in dem i ugnen några minuter after att gästerna kommit. Tack för receptet!