Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkål

 
Skriv ut

Istället för att steka och koka brysselkålen rätt upp och ner, lägg i skivad vitlök och hackad persilja i stekpannan. Detta är ett gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj brysselkålen. Torka dem i en handduk och dela dem sedan på mitten. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan.
  2. Stek brysselkålen i olivolja några minuter, lägg i vitlök och persilja. Stek i ytterligare några minuter. Salta och peppra. Kålen ska vara lite "al dente". Vill man ha den helt mjuk kan man förvälla kålen ett par minuter innan man steker den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.