Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carbonara med fläsk och kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och god pastarätt med rökt sidfläsk och fina kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan och häll av vattnet men spar en ½ dl i pastan. Håll pastan varm.
  2. Tärna fläsket, putsa kantarellerna och hacka vitlök och lök. Hetta upp smöret och fräs lök, vitlök och fläsk så att det får vacker färg.
  3. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem ca 4-5 minuter. Blanda med fläskblandningen.
  4. Vispa ihop äggulor, grädde och parmesan.
  5. Blanda pastan med fläskblandningen och rör i äggblandningen.
  6. Toppa med persilja och servera genast med mycket svartpeppar och en nypa flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.