Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carolas marängtårta

 
Skriv ut

Den här tårtan finns nog i många varianter, i många hem. Man kan göra slutfinishen på många sätt. Endera gör man bara en sats och lägger grädde och bär ovanpå, då blir det en ganska låg kaka. Man kan också göra dubbel sats och lägga grädd-bär-blandning mellan två "bottnar", då kan det vara fint med mandelflarn på den översta kakan . Gör man två lager så blir det en riktigt hög och maffig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna med 1 1/4 dl strösocker. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ned i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Bred ut blandningen i en långpanna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned 2 dl strösocker. Bred ut marängblandningen ovanpå kakan i långpannan.
  3. Grädda i 175 grader i ca 15 min.
  4. Låt kallna.
  5. Vispa valfri mängd grädde och bär till garnering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.