Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashewnötscurry och kokosris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färg och smak med indisk mat.... Cashewnötter är en vanlig ingrediens i maträtter från Sri Lanka. De mjälla läckra nötterna blir extra smakrika i denna rätt med alla kryddor som bildar själva curryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla citrongräset fint. Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna. Bryn kanelstång, nejlikor, kardemumma och citrongräs några minuter. Tillsätt löken.
  3. Rör ner bockhornsklöver, koriander, spiskummin, chilipulver och gurkmeja. Tillsätt cashewnötterna och pressa ner vitlöken. Blanda om väl och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölken under omrörning. Smaksätt med salt och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Blanda russinen med det kokta riset. Strö över kokosen och servera tillsammans med nötcurryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.