Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddarbröd med oregano

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det här är ett smakrikt och lättbakat brytbröd. Den vackra formen på brödet är enkel att skapa och ger ett lyxigt och extra festligt intryck på matbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, ca 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med degvätskan tills den löst sig.
  3. Tillsätt ost, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.
  4. Knåda degen tills den blir smidig och fin. Tillsätt resten av vetemjölet lite åt gången. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma dem till runda bullar.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Börja med att lägga en bulle i mitten av ena kortsidan. Fortsätt med en rad med fem bullar strax ovanför. Bullarna ska ligga ganska tätt.
  6. Lägg sedan fyra bullar på rad, ovanför och tätt intill de fem bullarna. Fortsätt sedan med tre, två och avsluta med den sista bullen på toppen. Tillsammans kommer de att bli ett brytbröd med formen av ett träd.
  7. Låt brödet jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla det med ägg och strö över oregano.
  8. Grädda brödet 15-20 minuter. Servera brödet när det svalnat något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.