Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med chokladtak och mangosalsa

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

En cheesecake med frisk limesmak och suveränt goda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen i en matberedare och blanda dem med kokos och smält smör. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda 10 minuter.
  2. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Riv av skal och pressa saften ur limen och vispa ihop det med kesella, créme fraiche och socker. Ta upp och smält gelatinbladen över försiktig värme i kastrull eller mikrovågsugn. Blanda lite av fyllningen med det smälta gelatinet och vänd sedan ihop detta med resten. Bred ut fyllningen över bottnen och ställ den att stelna.
  3. Chokladtaket: Hacka chokladen. Koka upp grädden och låt chokladen smälta ner i den. Tillsätt smöret och rör till en slät tryffel och låt den svalna. Knäpp av kakformens kant och bred chokladen över cheesecaken.
  4. Mangosalsa: Pressa citronen. Skala och tärna mangon, klyv och skrapa ur vaniljstången. Smörstek mangotärningarna och vaniljfrön under omrörning med först en del och sedan resten av sockret. Tillsätt vatten och citronsaft när det börjar bli ljusbrunt.
  5. Placera snibbar av cheesecaken på assietter, lägg mangosalsa vid sidan. Klyv ett granatäpple, sprid ut lite kärnor över salsan och dekorera med den urskrapade, på längden kluvna vaniljstången.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.