Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con Falu i lumaconi

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Äkta Svensk falukorv tillsammans med exotiska kryddor ger den här maträtten höga smaker tillsammans med chilisås och vita bönor i tomat som blir till fyllning i stora pastasnäckor som kokats ” al dente” och som avslutningsvis gratineras med parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i ca ½ cm tjocka skivor, skär skivorna till lika breda strimlor.
  2. Skala lök och vitlök, dela och kärna ur paprikorna, skålla och flå tomaterna.
  3. Hacka löken grovt och vitlöken fint, strimla paprikorna och dela dem i tre bitar, dela tomaterna i klyftor.
  4. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg, när löken är mjuk läggs paprikan ner i stekpannan och får fräsa med ett par minuter, lägg upp lök och paprikafräset på ett fat.
  5. Rengör stekpannan och bryn korvstrimlorna hastigt i smör, de skall få lite färg.
  6. Lägg över korven i en platå eller traktörpanna, tillsätt lök och paprikan, pudra över kryddorna och låt dem fräsa med någon minut, tillsätt Heinz chilisås samt kycklingbuljong och rör om.
  7. Rör ner bönorna och till sist tomatklyftorna, smaka av med salt, låt allt puttra ett par minuter.
  8. Fyll lumaconin med chilin och lägg dem på ett gratängfat, försök att få öppningen uppåt, strö över riven parmesanost, gratinera i 275° varm ugn tills osten smält.
  9. Servera rätten tillsammans med en grönsallad och ett sprödvärmt vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.