- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Äkta Svensk falukorv tillsammans med exotiska kryddor ger den här maträtten höga smaker tillsammans med chilisås och vita bönor i tomat som blir till fyllning i stora pastasnäckor som kokats ” al dente” och som avslutningsvis gratineras med parmesanost.
Instruktioner
- Skär korven i ca ½ cm tjocka skivor, skär skivorna till lika breda strimlor.
- Skala lök och vitlök, dela och kärna ur paprikorna, skålla och flå tomaterna.
- Hacka löken grovt och vitlöken fint, strimla paprikorna och dela dem i tre bitar, dela tomaterna i klyftor.
- Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg, när löken är mjuk läggs paprikan ner i stekpannan och får fräsa med ett par minuter, lägg upp lök och paprikafräset på ett fat.
- Rengör stekpannan och bryn korvstrimlorna hastigt i smör, de skall få lite färg.
- Lägg över korven i en platå eller traktörpanna, tillsätt lök och paprikan, pudra över kryddorna och låt dem fräsa med någon minut, tillsätt Heinz chilisås samt kycklingbuljong och rör om.
- Rör ner bönorna och till sist tomatklyftorna, smaka av med salt, låt allt puttra ett par minuter.
- Fyll lumaconin med chilin och lägg dem på ett gratängfat, försök att få öppningen uppåt, strö över riven parmesanost, gratinera i 275° varm ugn tills osten smält.
- Servera rätten tillsammans med en grönsallad och ett sprödvärmt vitlöksbröd.
Publicerat den
19 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar