- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En härlig och mustig chilidoftande gryta med kyckling och bönor.
Instruktioner
- Skär kycklinginnerfilé i tredjedelar och krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Hacka lök, kärna ur och finhacka chili.
Smält smör i en stor gryta, pressa i vitlök och fräs tillsammans med löken och chilin på medelhög värme i 3 minuter.
- Koka ris.
- Tillsätt kycklingen, passerade tomater, 3 dl vatten, buljong, chilipulver, paprikapulver, rödvinsvinäger, spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka i 15-20 minuter.
- Skölj blandade bönor och majs och låt rinna av i ett durkslag. Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Tillsätt bönorna, paprikan och majsen i grytan.
Koka i 2 minuter tills allt är varmt.
- Ta fram gräddfil. Servera chilin med riset och en klick gräddfil.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar