Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikladdkaka med körsbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sätter fart på vardagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smör och häll i en stor bunke. Rör ner ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med en träslev. Skär av toppen på chilifrukter och spara till garnering. Rensa bort frön och skaft från resterande chili och hacka fint. Spara tre cocktailkörsbär till dekorering och grovhackade de övriga. Rör ner dem och chilin i smeten.
  3. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i ca 45 minuter, eventuellt kortare. Kakan ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten, så grädda hellre lite för lite än för mycket.
  4. Glasyr: vispa ihop ingredienerna till en smidig massa. Häll i en spritspåse eller en liten plastpåse. Spritsa ut glasyren längst kanten på den avsvalnade kakan och låt glasyren stelna innan den serveras. Dekorera tårtan med chilihorn och coctailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.