Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsinpaj med blåbärsmaräng

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pajbotten med chokladkräm toppad med maräng med blåbär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 160°
  2. Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Blandningen ska täcka både botten och kanter.
  3. Chokladkräm: Hacka chokladen. Vispa äggulor, socker och maizena i en skål till en slät smet. Koka upp mjölken och häll den kokande mjölken över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka allting i kastrullen, tillsätt den hackade chokladen, rivet apelsinskal och värm på svag värme under omrörning tills det tjocknar.
  4. Häll chokladkrämen i kexskalet och grädda i mitten av ugnen på 160 grader cirka 30 minuter tills fyllningen stannat.
  5. Marängtopping: Dela vaniljstången på längden. Häll 1 ¼ dl socker, vaniljstång och vatten i en kastrull utan att röra eller vispa! Sätt kastrullen på spisen och koka upp. När vaniljsockerlagen är 110° börjar du vispa äggvitor och ½ dl socker till maräng i en bunke. Tillsätt blåbären på slutet.
  6. När vaniljsockerlagen är 122 grader, häll sockerlagen i en tunn och jämn stråle över marängen och fortsätt vispa tills marängens temperatur sjunkit till cirka 30 grader.
  7. Klicka på marängen och bränn eventuellt av ytan med en gasbrännare.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.